Carpe diem - carpe diem

Índice
Carpe diem
L'hivern 2005 i 2006
Primavera 2005 i 2006
Estiu 2005 i 2006
La tardor 2005
Excursions, cavalls i platges
Receptes de cuina
tardor 2006 argentina
hivern 2007
  
Benvinguts !

Benvinguts a la pàgina personal de l'Alícia Herrera.És una pàgina dedicada a la quotidianitat del pas del temps. En concret del pas del temps en el pati de casa, un microecosistema, en part controlat i en part salvatge. En el sentit literal de la paraula salvatge.
El pati de casa no és gaire gran, però hi ha gran varietat de plantes. Això fa que hi hagi també una gran varietat d'animals. La major part d'aquests animals són molt petits o estan sota terra, i també dins el compostador. També hi ha animals que visiten el pati, però no hi viuen de forma habitual.


I també hi ha fotos d'altres llocs a part del pati, llocs qüotidians, lligats al pas del temps i les estacions.

Després d'un cert temps m'he donat compte que aquesta pàgina és com un blog, en realitat. El temps passa i la pàgina es va ampliant. Aviam quin és el meu límit en el ciberespai.
Aquesta pàgina està en construcció des d'ara fins que l'acabi !!!

aliherrera@wanadoo.es
Castelló d'Empúries.           19 de febrer de 2006
 

Aquesta sóc jo amb la Ruana. 


Vaig néixer a Portbou, un 30 de desembre a les 6 del matí, just quan sortia el tren francès: els presents van sentir el xiulet del tren quan marxava. El primer que vaig beure va ser cava, perque eren festes.


I després ha anat passant el temps.


aliherrera@wanadoo.es 

Imatges del pati de casa
El Pati de casa a l'hivern.
 

El pati de casa a l'hivern.No és un pati gaire gros però hi ha força biodiversitat, ja veureu. Aquesta és una imatge de febrer de 2006. En primer terme hi ha un ametller (Prunus dulcis), i al fons a l'esquerra es veu una caixa verda que és el compostador. Davant el compostador, una bassa d'un metre quadrat de superfície i uns 60-70cm de fons..

Primavera
El pati a la primavera
 

El pati a la primavera.


Totes les plantes broten, amb  tanta força que sense adonar-te'n ja s'han cobert de fulles. La gespa, o millor, aquesta catifa semiverda feta de gram autòcton, gram americà i altres gramínies no identificades, està en el seu millor moment. La bassa es va cobrint amb les plantes aquàtiques que fins ara estaven adormides.

Els animals de companyia
1 de juliol de 2005
 

Sempre he volgut tenir animals a casa. Sóc conscient que no puc tenir tots els que voldria, per falta d'espai, de temps, i fins i tot, ja, de ganes. Però us presento als que viuen de forma permanent a casa.Aquesta és la Duna Litoral. Una gossa de raça Fox Terrier de pèl dur. Va néixer aquí, al barri, l'1 d'agost de 1998. És una bona gossa, molt obedient, encara que, de vegades s'enfada. I és un xic lladregota. No suporta a cap altre animal, així és que sempre hem d'anar amb molt de compte.

Bastet
La Lulu. Una gata negra, per alló de la sort. Va néixer el 5 de juny de 1995 a Girona. Ja porta 10 anys amb nosaltres. Bibibutx. Va néixer un dia d'agost del 98, a Vilablareix. Ha tardat 7 anys ens deixar-se amanyagar, i només per mi. És molt independent, i, per desgràcia, bona caçadora.