CEP Sortides d'Alta Muntanya. Pic Maladeta. 19-20.juliol.2003

SORTIDA D'ALTA MUNTANYA tornar al calendari
12 i 13 de juny de 2004
Andorra.  Pic de les Fonts de 2.758 m

 

- Organitjadors:

 

- Josep Mª Mallofré i Josep Mª Farré

 

 

 


 

- Dificultat

 

- Mitja.

-  El desnivell total és de 918m, també cal tenir en compte la distància a recórrer.

 

 

- Itinerai

 

- Desde el poble de Canillo ens desplaçarem a les Bordes de l’Armiana a través d’una pista que agafarem des de la carretera de Canillo a Ordino. De les Bordes de l’Armiana (en estat ruïnós) ens endinsarem a la Vall del Riu i deixant el riu del mateix nom sota els nostres peus en direcció Nord. Seguirem el sender i travessarem el riu de la Vall del Riu, començant a guanyar alçada i contemplarem els murs que delimiten les propietats de les pastures per la ramaderia. A la cota 2165 trobarem el refugi de la Vall del Riu, de construcció típica dels refugis andorrans.

- A partir d’aquí girarem a l’Oest en direcció als estanys de la Vall del Riu, guanyarem ràpidament alçada i anirem descobrint la capçalera de la Vall amb els cims del Pic de l’Estanyó, Pic de la Cabaneta. Tot seguit remuntarem un ampli coll a 2720m i assolirem el cim del Pic de les Fonts ja sense gaire esforç.

- El descens serà pel mateix itinerari.

 

- Comentaris

 

- La filosofia de la sortida és passar una jornada de lleure recorrent zones d’alta muntanya, en aquest cas en concret us convidem a descobrir una bonica vall secundària situada en un patit país, Andorra; on encara queden racons molt interessants .

 

-   Per participar en la sortida és imprescindible inscriure’s prèviament en el local del CEP i disposar de llicència federativa.

 

- Els organitzadors de la sortida guiaran el recorregut obrint i tancant el grup i prendran les decisions en quan a l’itinerari, reagrupaments, etc., pel bon desenvolupament de la sortida i la seguretat del grup. El/les participants que no les segueixin ho faran sota la seva responsabilitat.

 

- Els/les participants són responsables de tenir els coneixements tècnics i el nivell de condició física adequat i portar el material necessari en bones condicions. Si no fos així es veurà obligat sota criteri dels organitzadors, a no continuar el recorregut per benefici propi i del grup.

- El CEP i l’organització no es fan responsables dels possibles accidents.

 

- Allotjament

 

- Farem nit al CASAL DE SANT SERNÍ, a la rectoria de Canillo. Hi haurà cartells indicatius del CEP.

Cal llençol i/o sac de dormir. Hi ha cuina on es pot fer el sopar (per compte de cadascú) a més cal portar esmorzar, ganyips i el dinar de l’endemà.

- Preu: socis/es: 14€     no socis/es: 17€ (places limitades)


 

- Desplaçament

 

- El desplaçament es farà en cotxes particulars, cal passar pel Centre el divendres anterior per coordinar els cotxes disponibles.

No hi haurà cap hora oficial de sortida de Vilafranca, però ens trobarem tots a partir de les 8 de la tarda al Casal de Sant Serní (Rectoria de Canillo)

 

 

- MATERIAL

 

- Tots els participants han de portar el següent material mínim: roba i calçat adient per l’alta muntanya, gorra , ulleres de sol i crema solar. Beguda i menjar pel recorregut. Crampons i piolet.

 


 

 

 

 

  tornar al calendari