CEP Sortides d'Alta Muntanya. Pic de Ventolau. 21-22.setembre.2002

SORTIDA D'ALTA MUNTANYA tornar al calendari
21 i 22 de setembre de 2002
Pic de Ventolau de 2.843 m

 

- Responsable

 

- Félix Masachs


 

- Descripció

 

El cim de Ventolau és situat al vèrtex de quatre carenes, formades pel pic de lo Vedo, al N, el de Costa Blava, a l'E, el de la Coma del Forn, al S, i la carena dels pics de la Gallina, a l'W. Als seus peus s'estén la coma dels estanys de la Gallina, al N; a l'E, les barrancades que baixen cap a Noarre i, al S i al l'W, les comes dels estanys de Ventolau i de la gola, les aigües de les quals menen a prop de Noarre.

 

Iniciem l'excursió al refugi de la Pleta del Prat a 1.720m. situat en un lloc molt acollidor.

Ens enfilem pel darrera del refugi en direcció W, fins a arribar a un collet que dóna pas al torrent de la Coma del Forn, afluent del Mascaró, que cal travessar i seguir per la seva vorera esquerra(N) La pujada s'accentua, per a superar la graonadda que ens separa de la part alta de la petita vall de Mascaró.

 

Després, el pendent disminueix i s'ha de travessar de nou el torrent, per a continuar ara pel marge dret fins a arribar a un diminut estanyol de 2.300m, aproximadament.

Novament creuat el torrent, i per un corriol ben marcat, s'ha de superar una curta graonada.

 

2:35h. Estany de Mascaró 2.330m. aprox. Petit estany voltat de prades i on hi ha les restes d'una cabana.

Continuem remuntant per la vorera esquerra del torrent, superant petites graonades. Més amunt el curs d'aigua desapareix entre el tarteram.

A l'esquerra (S) s'acaba la carena que ens separa del torrent de la Coma del Forn, per a donar lloc a una ampla capçalera conjunta de Coma del Forn i de Mascaró.

 

2:55 h. Des d'aquesta capçalera (2.450 m. aprox.) podem assolir els colls de la Coma del Forn i de Tres Estanys, així com els cims dels Tres Estanys, Ventolau i Costa Blava.

Continuem la pujada cap a l'WNW per la gran inclinada tartera que es desprèn del coll.

 

3:35 h. Coll dels Tres Estanys, 2.660 m. Restes d'una cabana d'observació. Cal superar de cara al N, els 170 m. de desnivell de roquisser que ens separen del cim.

 

4 h. Pic de Ventolau a 2843 m. Interessant vista des de totes les direccions.

 

El retorn el fàrem pel mateix itinerari opcionalment es podrà pujar el pic de la Coma del Forn de 2.683 m.

 

 

- Dificultat

 

- mitjana.

 

- Allotjament

 

- Ens allotjarem al refugi de la Pleta del Prat en règim de mitja pensió, el qual estarà obert només per nosaltres, i el preu és de 18€ (inclou sopar, dormir i esmorzar).

 


 

- Desplaçament

 

- Amb vehicles particulars.

- Itinerari recomenat per anar en cotxe fins al refugi.

  VILAFRANCA - IGUALADA  - TREMP - LLAVORSÍ - TAVESCAN continuant per pista asfaltada fins     l'estació d'esquí de Tavascan i refugi.

 

 

- Hora i lloc de sortida des de Vilafranca

 

- Sortirem a 2/4 de 4 de la tarda de davant del Centre, el dissabte dia 21.

 


 

 

 

 

  tornar al calendari