Travessa amb BTT per les serralades litorals. L'Estartit - Barcelona

TRAVESSA AMB BTT tornar al calendari
del 12 a l 14 d'octubre de 2001
Travessa per les Serralades litorals. De l'Estartit a Barcelona

 

- Responsables

 

- Jordi Gallego i Xavier Tutusaus


 

- Descripció

 

- Travessa de tres jornades en la que anirem seguint les Serralades litorals, des de l'Estartit fins a Barcelona: Les Gavarres, el Montnegre, el Corredor i la serra Marina.

Sempre ens moure'm a pocs quilòmetres de la costa però no tindrem la sensació de ser-hi. Els boscos i la predominància del color verd ens faran pensar en un ambient de muntanya.

El recorregut seguirà part del GR-92, que anirem deixant per seguir un terreny més adaptat a les bicicletes.

Les etapes seran:

L'Estartit-Mas Salvadó

54 km.      652 m. de pujada      432 m. de baixada

Mas Salvadó-Hortsavinyà

69 km.    1.205 m. de pujada      975 m. de baixada

Hortsavinyà-Barcelona

74 km.      760 m. de pujada    1.240 m. de baixada

 

- Cal portar la bicicleta revisada i en perfecte estat de funcionament. Les avaries durant el recorregut  seran difícils de reparar i enlentiran molt el pas del grup.

- Si les previsions meteorològiques no són les adequades, els organitzadors decidiran si es suspèn o no la travessa. Cal passar el dimarts 9 d’octubre pel CEP per confirma-ho.

- No hi haurà cap vehicle de suport. En cas de necessitar abandonar  durant el recorregut  serà responsabilitat de cada persona per tal de no perjudicar al grup. Al llarg del recorregut hi ha alternatives assequibles per carretera o ferrocarril

- Es pedalarà a un ritme que possibiliti circular en grup i que permeti arribar al punt de destí a una hora prudencial. Sempre que sigui necessari es realitzaran parades. Els/les participants que no tinguin la condició física mínima per realitzar el recorregut hauran d’abandonar la travessa per benefici propi i del grup.

- El millor sistema per carregar el material són les alforges col·locades en un portapaquets. Cadascú haurà de carregar el seu material: cal no deixar-se res, ni portar coses supèrflues. És molt important portar les coses estrictament necessàries per reduir el pes de l’equipatge; un increment del seu pes dificultarà moltíssim la progressió.

- Els allotjaments seran en casa de colònies i en casa de pagès.  A la casa de colònies es dormirà en habitacions col·lectives. L’esmorzar i el sopar sempre està inclòs; només cal portar el menjar pel recorregut.

 

- Dificultat

 

- Es un recorregut de 3 dies consecutius, on tot l'equipatge ens l'haurem de portar nosaltres mateixos. La distància i els desnivells són considerables. Normalment es circularà per pistes i camins en molt bon estat, que en la majoria dels casos són ciclables en la seva totalitat. Cal estar acostuma't a fer llargs recorreguts i passar-se moltes hores sobre la bicicleta. Es començarà a pedalar aviat i s'arribarà al destí a última hora del dia.

 

- Que cal portar

 

1.    Pel primer dia de travessa cal prendre l’esmorzar i menjar pel recorregut (trieu aliments amb poc pes i alt contingut calòric : fruits secs, fruita, barres energètiques, dolços...). Per la segona etapa no podrem comprar menjar fins a Tossa de Mar (i ja portarem 29 Qm. i un parell de colls), per tant cal portar també alguna cosa per ganyipar. Porteu dos bidons d’aigua (millor de 0’75 l.), ja que no trobarem aigua a tots els llocs.

2.     Tot i que  les alforges siguin impermeables, recordeu ficar tot el seu contingut en bosses de plàstic. Si plou evitarem que sens mullin les coses.

3.     L’elecció del material que cal portar és molt particular, però cal tenir en compte que tot el que portem ho haurem de carregar. Uns quants grams de més és noten força quan ja portem alguns quilòmetres. Siguem restrictius amb el material i triem preferentment coses que pesin poc i que puguin ser polivalents. Reduir pes tampoc vol dir deixar-se coses. Alguns materials imprescindibles poden ser els següents:  (d’altres coses generalment en podrem prescindir)

- roba d’abric per anar en bici (malles, guants llargs, forro, impermeable ...) i roba de recanvi per l’arribada.

- funda de cotó o llençol  i tovallola (una “villeda” és perfecte) per la casa de colònies. No es necessari el sac de dormir.

- documentació i diners

- petita farmaciola i estris de neteja personal

- casc, ulleres de sol

- protecció solar

- paper higiènic

- manxa, 2 càmeres de recanvi, desmuntadors, eines bàsiques, parxes i dissolució, oli, recanvis bàsics ...

- frontal (potser que algun dia sens faci fosc...)

- 2 bidons d’aigua, bosses de plàstic per guardar les coses dintre les alforges


 

- Desplaçament

 

- Fins l'Estartit es farà en autocar (inclòs en el preu) i la tornada des de Barcelona es farà en tren

 

- Horaris

 

- Divendres, 12 d’octubre,  es sortirà a 2/4 de 6 del matí des de davant del local del Centre Excursionista del Penedès. Es podran deixar les bicicletes i els paquets al local del CEP el dimecres entre 2/4 de 9 i es 10 del vespre.

No es podrà deixar res a l’autocar.

Cal venir vestit i amb la bicicleta preparada per començar a pedalar.

- Durant els dies de travessa ens llevarem i esmorzarem aviat per poder sortir a primera hora i així disposar de més temps durant el dia.


 

- Preu 

 

- socis/es, 10.500,- ptes

- no socis/es, 11.500,- ptes

 

- El preu inclou

 

- El trasllat amb autocar fins l'Estartit, mitja pensió en casa de colònies a Mas Salvadó i en allotjament rural a Hortsavinyà, documentació de la travessa.

 

- Inscripcions

 

- Fins el divendres 5 d'octubre, al local del CEP. Les places són molt limitades.


 

veure el plànol de l'itinerari

 

 

  tornar al calendari