Caminada popular 150Ú aniversari. Molins de Rei a Vilafranca 13.abril.2003

CAMINADA POPULAR 150Ú ANIVERSARI tornar al calendari
13.Abril.2003
Molins de Rei a Vilafranca

 

- Responsables

 

-


 

- Introducciˇ

 

Un dels actes mÚs destacats, i obert a totes les entitats i excursionistes, serÓ sens dubte la caminada popular i de resistŔncia, que portarem a terme entre Molins de Rei i Vilafranca del PenedŔs, com la que va donar a peu, a que es constituÝs la primera entitat excursionista de Catalunya a Vilafranca, segons consta en la EnciclopŔdia de l’Excursionisme, editada per Rafael Dalmau Editors i que fa esment textualment: "Aleshores era en construcciˇ el ferrocarril de Barcelona a Vilafranca. La part enllestida solament arribava a Molins de Rei ( 1853) i, en venir les festes de Setmana Santa, dos dels estudiants –Leandre Llorens i E. Vidal i Valenciano- decidiren anar a Vilafranca seguint l’explanaciˇ de la nova via. Els altres estudiants penedesencs que formaven part de la colla diumengera s’espantaren del projecte i decidiren prendre la diligŔncia que feia el trajecte en cinc hores.

Els dos intrŔpids esmentats agafaren el primer tren fins a Molins de Rei i aleshores, anaren a peu, resseguint terraplens i esmotxades, salvant rieres i torrrents ... i entraren a la capital de l’Alt PenedŔs, gairebÚ al mateix temps que els seus amics."

La caminada commemorativa que pretenem realitzar, enllaša les dues ciutats, per˛ evidentment que no passarÓ, per la via del tren ja que seria massa perillosa, i tampoc no entra dins els cÓnons excursionistes.

Per fer-la mÚs popular i facilitar el mÓxim la participaciˇ, tenim previst de donar la possibilitat de comenšar o acabar en diferents punts del recorregut com sˇn; el coll d’Ordal en el km. 20 del inici; i a Les Gunyoles en el km. 32 a vuit kms. del final.

El recorregut de 40 km. i de 650 m. de desnivell acumulat, estÓ previst poder-lo fer en unes 10 hores efectives.

Al no ser una caminada competitiva, s’aniran fent parades per reagrupament dels excursionistes. Cadasc˙ s’haurÓ de portar esmorzar i dinar pel recorregut. Hi haurÓ punts d’aigua instalĚlats per l’organitzaciˇ. Hi haurÓ avituallaments en el port d’Ordal al km. 20, i al poble de Les Gunyoles. Al final de recorregut a Vilafranca, hi haurÓ vermut per als que surten dels punts intermitjos i berenar per als que surten de l'inici. A la sortida es donarÓ un obsequi commemoratiu de la caminada.

El camÝ estarÓ degudament senyalitzat, i haurÓ un equip que vetllarÓ per la seguretat del recorregut. L’organitzaciˇ no es fa responsable de possibles accidents.

 

 

- Itinerari Anirem per camins antics, ramaders, i corriols de muntanya, el mÚs lluny possible de les carreteres asfaltades i les urbanitzacions de segona residŔncia. La majoria del camÝ transcˇrrer per la serra d’Ordal, de gran interŔs paisatgÝstic i naturalÝstic.

 

- Desplašament

 

- amb autocar

 

- Hora i lloc de sortida des de Vilafranca

 

- L’accÚs des de Vilafranca es podrÓ fer en autocar que sortirÓ de l’estaciˇ d’Autobusos i serÓ el segŘent:

  - a les 6’15 h. del matÝ per les persones que comencin a Molins de Rei.

  - a les 8’00 h. pels que comencin des del coll de l’Ordal.

  - a les 11’00 h. pels que comencin a les Gunyoles.

 

- Inici del recorregut i durada

 

- La caminada comenšarÓ;

 

  - a les 7 del matÝ de la plaša de l’Estaciˇ de Renfe a Molins de Rei, i estÓ previst poder-lo fer en    unes 10 hores efectives i arribar a les 18 h.

 

  - a les 8'30 h. els que comencin des del coll de l'Ordal per arribar als volts de la 1 del migdia.

 

  - a les 11'15 h. els que comencin a les Gunyoles per arribar als volts de la 1 del migdia.

 


 

- Preu

 

- Gratu´t

 

 

 

 

 

- PerÝode d'inscripciˇ

 

- fins el dimecres, 09 d'abril del 2003


 

 

 

  tornar al calendari