CEP Escalada via ferrada Regina. 5 de maig de 2002

SORTIDA COL·LECTIVA D'ESCALADA tornar al calendari
5 de maig de 2002
Escalada col·lectiva via ferrada Regina

 

- Responsables

 

- Josep M. Cuscó i Salvador Molas


 

- Descripció

 

- Situada sobre el pantà d' Oliana a la cinglera dels "Esplovins" es caracteritza per la seva verticalitat i per un equipament impecable. Impressiona el pont "tibetà" que penja entre l'agulla que ascendim i la paret. Magnifica la vista sobre Oliana. Es baixa per una faixa arbrada situada a mitja paret. Actualment s'està acabant d'equipar el tercer tram que ens deixaria dalt la paret dels Esplovins.

 

- Dificultat

 

- Alta . Atlètica i vertical. Per inscriure's és necessari tenir experiència en vies ferrades o en escalada.

 

- Que cal portar

 

- Imprescindible arnès, doble baga d'ancoratge, casc i dissipador d'energia. Les bagues han de ser una mica llargues ja que en algun punt el cable de seguretat allunya.


 

- Desplaçament

 

- Amb vehicles particulars. Passeu el divendres anterior pel CEP per coordinar els vehicles disponibles.

Vilafranca cap a Igualada i Calaf. Agafarem la carretera cap a Pons i Oliana direcció a La Seu d'Urgell. Aparcarem al Km 149, en un aparcament situat a la dreta, just abans del Pont d' Esquella en runes.

 

- Hora i lloc de sortida des de Vilafranca

 

- A 2/4 de 7 de devant del CEP a Vilafranca.

 

- Hora i lloc d'inici del recorregut

 

- Procurarem sortir aviat, sobre 2/4 de 9, per evitar tenir al devant altres cordades . Cal creuar la carretera i ficar-nos dins el llit del torrent que seguirem. Agafarem un camí a la dreta cap a una torre elèctrica i d'aquí ens dirigirem cap al peu de la cinglera que resseguirem a la dreta fins trobar l'inici de la via.


 

 

 

 

  tornar al calendari