CEP Escalada via ferrada Serres de Mestral. 9 de novembre de 2003

SORTIDA COL·LECTIVA D'ESCALADA tornar al calendari
9 de novembre de 2003
Escalada col·lectiva via ferrada Serres de Mestral. Hospitalet de l'Infant (Baix Camp)


- Descripció

- El més sorprenent d’aquesta via ferrada és la seva situació. Ningú no pensaria que a pocs metres de la central nuclear de Vandellós i rodejats de línies elèctriques d’alta tensió podríem trobar una via ferrada tan maca i singular. Transcorre per una aresta, a tan sols uns centenars de metres del mar, i ens permet recordar les afilades i estètiques arestes dels Pirineus. Els excursionistes d’aquestes terres han realitzat un gran treball descobrint i divulgant la zona. La instal·lació d’aquesta via ferrada ha facilitat encara més el seu coneixement.

 

- Dificultat

- Dificultat global: baixa.

- No obstant, s’ha de reconèixer que es tracta d’un itinerari difícil, que requereix conèixer les tècniques de progressió per arestes, ja que, malgrat està tota equipada a manera de via ferrada, compta amb trams molt exigents i exposats.

- Desnivell: 320 m.

- Horari (aproximació): 30 min.  Horari (itinerari): 3h.   Horari (descens): 45 min.

 

- Recomanacions

 

- Els pantalons llargs poden ser de gran utilitat donat que la via transcorre per trams on la vegetació típica mediterrània (espines i punxes) és abundant.


- Hora i lloc de sortida des de Vilafranca

- La sortida es realitzarà el diumenge dia 9 de novembre, i es convoca als interessats a les 7:00 del matí davant del Centre. Cal inscripció prèvia.

 


 

 

 

 

  tornar al calendari