CEP Sortides d'esquí de muntanya i raquetes de neu. Montardo 17 i 18.abril.2004

SORTIDA D'ESQUÍ DE MUNTANYA I RAQUETES DE NEU tornar al calendari
17 i 18 de abril de 2004
Montardo de 2.833 m .   (Val d'Aran per l'Alta Ribagorça).

 

- Coordinadors

 

- Toni Guerrero, Josep Mª Mallofré, Josep Mª Farré i Manel Massana


 

- Descripció

 

- Aparcarem els cotxes a la Presa de Cavallers (1.760m), d’on iniciarem el recorregut vorejant-la en direcció nord fins arribar al Pletiu de Riumalo per continuar travessant el Riuet de l’Estany Negre. Guanyarem alçada fent zig-zag pel Barranc de les Llastres de la Morta, girarem en direcció Est deixant sota nostre l’Estany Negre i arribar al Refugi Ventosa i Calvell.

 

- Remuntarem per l’Estany Travessani, tot seguint en direcció nord fins l’Estany de les Monges. Enfilarem per la cara sud i arribarem al coll de Montardo (2.729m) sense cap dificultat. Amb tan sols un quart d’hora assolirem el cim del Montardo (2.833m). Excel·lent mirador en totes direccions: Vall d’Aran, Tumeneja, Besiberris, Punta Alta, Agulles de Travessani, Port de Caldes…

 

- El descens serà pel mateix itinerari.

 

- Observacions

 

DIFICULTAT : Moderada.

El desnivell total és de 1.073m. El primer dia 460m fins el Refugi. El segon dia 613m fins el cim del Montardo.

 

INSCRIPCIONS : fins el dia 7 d’abril.

 

COMENTARIS:

 

- La filosofia de les sortides és passar una jornada de lleure recorrent zones d’alta muntanya amb esquís de muntanya o raquetes de neu.

 

- Per participar en la sortida és imprescindible inscriure’s prèviament en el local del CEP i disposar de llicència federativa.

 

- Els organitzadors de la sortida guiaran el recorregut obrint i tancant el grup i prendran les decisions en quan a l’itinerari, reagrupaments, etc., pel bon desenvolupament de la sortida i la seguretat del grup. El/les participants que no les segueixin ho faran sota la seva responsabilitat.

 

- Els/les participants són responsables de tenir els coneixements tècnics i el nivell de condició física adequat i portar el material necessari en bones condicions. Si no fos així es veurà obligat sota criteri dels organitzadors, a no continuar el recorregut per benefici propi i del grup.

 

- Tots els participants han de portar el següent material mínim: Motxilla, roba d’abric, paravent, guants, gorra i ulleres de sol. Beguda i menjar pel recorregut. Crampons i piolet. És molt recomanable portar un A.R.V.A.

- El CEP i l’organització no es fan responsables dels possibles accidents. En cas de mal temps o manca de neu, els/les organitzadors de la sortida decidiran si es suspèn o es fa un recorregut alternatiu.

- En cas de mal temps o manca de neu, els/les organitzadors de la sortida decidiran si es suspèn o es fa un recorregut alternatiu.

 

- Allotjament

 

- Refugi Ventosa i Calvell (2.220m).

  

   Cal llençol i/o sac de dormir. Hi ha mantes.

   Tothom pot deixar estris a la part lliure del refugi, sota la seva responsabilitat.

 

   Sopar : 2/4 de 9 del vespre.

   Llevar-se : 2/4 de 6 del matí.

   Esmorzar : 6 del matí.

   Sortida refugi : 2/4 de 7 del matí (per tal      de trobar la neu amb les millors condicions).

 


 

- Programa i Desplaçament

 

- El desplaçament es farà en cotxes particulars, cal passar pel Centre el divendres anterior per coordinar els cotxes disponibles.

- No hi haurà cap hora oficial de sortida de Vilafranca, però sortirem de l’aparcament de la Presa de Cavallers a tres quarts de sis de la tarda en direcció al Refugi Ventosa i Calvell.

 

 

 

 


 

 

 

 

  tornar al calendari