CEP Sortides d'esquí de muntanya i raquetes de neu. Pic d'Infern. 17-18.gener.2004

SORTIDA D'ESQUÍ DE MUNTANYA I RAQUETES DE NEU tornar al calendari
17 i 18 de gener de 2004
Pic d'Infern de 2.869 m

 

- Coordinadors

 

- Félix Masachs i Lluís Guilera.


 

- Descripció

 

SORTIDA DIUMENGE 18 DE GENER 2004

Desnivell: Pujada 728m - baixada 868m.

 

DESCRIPCIÓ DEL ITINERARI

 

Refugi d'Ulldeter a 2.235m. Deixem el refugi passant per un replà coincidint amb la pista d'esquí "del Xalet", la atravessem fins arribar a l'Estany Fonedís (2.385m), cerquem els declivis del Gra de Fajol, fins arribar planejant al fons de la coma, que remuntem assolint el Coll de la Marrana (2.529m). Del coll en un descens-planqueig mirant de perdre el mínim d'alçada ens acostem als Aigols Podrits (2.435m), continua la pujada (W) prop d'unes barres rocoses. L'itinerari gira gradualment a la nostra dreta. Al fons de la vall abandonem els extensos replans, remuntant cap a la l'aresta (N), tot arribant al Portell dels Gorgs (2.790m). Baixem uns metres pel vessant nord, travessem una pala en diagonal ascendent (NW) fins a un collet (2.843m). Seguim en direcció nord fins el Pic de l'Infern (2.869m).

El descens serà pel mateix itinerai, passant pel refugi a recollir els estris que hi haguem deixat.

 

 

- Recomanacions

 


-
La filosofia de les sortides és passar una jornada de lleure recorrent zones d’alta muntanya amb esquís de muntanya o raquetes de neu.

 

- Per participar en la sortida és imprescindible inscriure’s prèviament en el local del CEP i disposar de llicència federativa.

 

- Els menors d’edat hauran de presentar un permís patern/matern.

 

- Els/les responsables de la sortida guiaran el recorregut i prendran les decisions que calguin pel bon desenvolupament de la sortida i la seguretat del grup. El/les participants que no les segueixin ho faran sota la seva exclusiva responsabilitat.

 

- Sempre que sigui necessari es realitzaran parades pel reagrupament dels participants.

-Els/les participants són responsables de tenir els coneixements tècnics i el nivell de condició física adequat i portar el material necessari en bones condicions. Si no fos així es veurà obligat sota criteri dels organitzadors, a no continuar el recorregut per benefici propi i del grup.

- Tots els participants han de portar el següent material mínim: Motxilla, roba d’abric, paravent, guants, gorra i ulleres de sol, Beguda i menjar pel recorregut, crampons i piolet. És molt recomanable portar un A.R.V.A.

- El CEP i l’organització no es fan responsables dels possibles accidents.

- En cas de mal temps o manca de neu, els/les coordinadors de la sortida decidiran si es suspèn o es fa un recorregut alternatiu.

 

 

- Allotjament

 

- Refugi d'Ulldeter, amb sopar i esmorzar, cal portar sac de dormir, doncs només hi ha una manta per persona.

 

- Preu: socis/es: 25,00€.

 


 

- Desplaçament

 

- El desplaçament es farà en cotxes particulars. Hora de sortida a les 3 de la tarda de davant del Centre amb cotxes particulars.

 

 

- Hora i lloc de sortida des de Vilafranca

 

- Deixarem els cotxes a l'aparcament del refugi, carretera Setcases-Vallter 2000, cota 2.095m Sortim de l'aparcament (cartell indicador refugi Ulldeter), seguint les senyals de GR i remuntem per la riba esquerra del riu Ter, que traspassem més amunt i amb forta pujada arribem al refugi d'Ulldeter 2235m on pernoctarem.


 

 

 

 

  tornar al calendari