30è Pessebre de Muntanya.  Comanegra (Ripollès). 14.desembre.2003

30è PESSEBRE DE MUNTANYA tornar al calendari
14. desembre . 2003
Comanegra, de 1.557 m. (Ripollès)

wpe5.jpg (28895 bytes)

 

 

- Cal portar aigua, ja que no en trobarem en tot el recorregut.

- En acabar l'excursió anirem a dinar al restaurant Can Plujà situat al poble de Rocabruna.             

-Cal fer inscripció per reservar el dinar.


 

- Itineria a peu

 

- Començarem l'excursió al coll de Golofreu (965m) l'oratori de Can França, important cruïlla de camins. Pugem per un camí marcat amb verd i blanc.

 

- Passem davant la casa de Can Bocavertella, i pel coll de Malrem (1.140 m). Punt fronterer entre la serra de Monars i el Roc del Tabal, pla herbat és també el coll més baix entre la collada de Tossas i el Comanegra.

 

- Passem també per la Collada Fonda i el Pla de la Primavera fins arribar el PUIG DE COMANEGRA (1.558 m).

 

- Per baixar desfem el camí fins el pla de la Primavera i després baixem a buscar la pista forestal  de les Basses de Monars.

 

- Can França (1.080 m) Antiga casa avui convertida en ruïnes i a un quilòmetre Oratori de Can França on trobarem els vehicles.

 


 

- Desplaçament

 

-Hora de sortida a les 6 del matí de davant el Centre amb cotxes particulars.

 

 

- Itinerari en cotxe

 

- Vilafranca-Vic-Ripoll-Sant Joan de les Abadesses-Camprodon, continuarem per la carretera que va a França durant 3 kms. per deixar-la per un altre carretera més estreta que va a beget. Aquesta carretera la seguirem aproximadament uns 10 kms., on trobarem el poble de Rocabruna, lloc on dinarem. Continuarem 2 kms més per la mateixa carretera fins a trobar, a l'esquerra una pista forestal en bon estat que la seguirem durant 4 kms. arribant a l'oratori de Sant Antoni de Can França on deixarem els cotxes. Per identificar aquesta pista ens hem de fixar que a 50m. a la dreta hi ha un gran dipòsit d'aigua.

  

 

 

  tornar al calendari