Projecció: Myanmar, somriures del passat

PROJECCIONS I RESSOPÓ

MYANMAR, SOMRIURES DEL PASSAT

al local del CEP


   tornar al calendari Visitar Myanmar o Birmània, com nosaltres l´anomenem a Occident, és com tornar 150 anys enrere. La gran majoria dels seus habitants viuen de l´agricultura i és habitual veure com conreuen els camps amb els bous i amb eines totalment manuals.

El 90% de la seva població és budista. El budisme és present a tot arreu i en molts casos es troba de forma desmesurada. El govern és una dictadura militar comunista el qual intenta tenir a la població aïllada de qualsevol contacte extern.

Fer turisme a Myanmar és un debat molt extens entre els viatgers, ja que gran part dels guanys serveixen per a enriquir l´Estat. Però la veritat és que cada vegada hi ha més gent local que es guanya la vida dignament gràcies al turisme.

Els punts d´interès d´aquest viatge són les visites a temples i pagodes, els mercats, el contacte amb la gent i algunes caminades per visitar ètnies a les muntanyes del nord. El que més ens va impressionar va ser la gran dignitat i generositat de la gent, malauradament més difícil de trobar a Occident.

 Maribel Ferrer i Jordi Navarro