Sortides Vertex.  Torre del Cadí(Alt Urgell). 13.juliol.2003

TRAVESSA VÈRTEX GEODÈSICS tornar al calendari
12 i 13. juliol. 2003
Torre del Cadí,  de 2.561 m. (Alt Urgell)

 

- Responsables

 

- Tots.


 

- Introducció

 

-  La serra del Cadí és una llarga alineació muntanyosa prepirinenca orientada d'E a W, barrera entre l'alta vall del Segre i el Berguedà, a cavall d'aquesta comarca, la Cerdanya i l'Alt Urgell.

 

- Itinerari - Comencem l'excursió als 7,5 km. de pista en una tanca que ens barra el pas sota multa de 300€.

- Seguirem la pista. Arribarem al Coll de Bacanella a 1.982 m. Després deixarem la pista fins el Cap de la Fesa a 2.385 m. Cim occidental de l'alta cresta del Cadí. Tot seguit carenejarem passant pel Cap de l'Orri i el Pas Ample, on retrobem la pista fins el Cap de la Collada Verda o Torreta de Cadí a 2.430 m. i més tard el Portell de Cadí.

- Finalment ens enfilarem fins aconseguir la línia dels cigles i seguir per diversos turons pedregossos  i poder assolir el cim de La Torre de Cadí a 2.561 m.

- La tornada es farà pel mateix itinerari de la pujada fins que trobem la pista forestal que desprès seguirem fins als cotxes.

 

- Notes - Es dormirà en tendes al càmping Molí de Fórnols. Hi ha restaurant i bar. Tothom que vulgui sopar al restaurant, cal que ho notifiqui per poder fer la reserva.

- Al matí del diumenge no caldrà desmuntar les tendes.

 


 

- Desplaçament

 

- amb cotxes particular.

 

- Itinerari recomanat amb cotxe: Vilafranca - Manresa - Solsona - Sant Llorenç de Morunys - La Coma i la Pedra - Tuixén - Càmping Molí de Fórnols.

 

 

- Inici del recorregut i durada

 

- Desde el càmping, seguir la carretera de Adraen, i a uns 2 quilòmetres abans d'arribar a aquest poble, cal agafar una pista de terra, només recomanable per cotxes de xassís alt, i seguir-la uns 7.5 quilòmetres, fins a trobar la tanca prop dels Plans del Pradell on hi ha una gran bassa d'aigua, punt d'inici de l'itinerari a peu.

  

 

 

  tornar al calendari