la cuca de castellbisbal correfoc

         

       

 

La Cuca de Castellbisbal és una bèstia de foc creada l’any 1979 per un grup d’amics que volien expressar les seves inquietuds i veure món. Està formada per un cap de fibra de vidre, un cos de roba de sac aguantada per 6 arcs i una cua. En el cap porta 5 punts de focs, quatre a la boca i un a la banya. Es portada per 8 persones: "16 cames, calçades amb espardenyes que la fan bellugar, serpentejar àgilment carrer amunt i carrer avall, un espectacle realment diferent, no es pot treure la vista de sobre de la cuca per que mai saps el que farà ni cap on girarà".

La Cuca té una germana petita la Cuqueta de Castellbisbal, creada l’any 1988 per un grup de nens amb ganes d’emular els grans i així compartir també les seves inquietuds. Està formada per un cap de fibra de vidre amb un cos de roba de sac i aguantada per 5 arcs i una cua. Aquesta bèstia té 7 punts de foc, quatre a la boca i tres a les seves tres banyes, un fet que diferencia les dues cuques.  

Són moltes les poblacions a les que hem anat, el primer correfoc de la Mercè a Barcelona, Lleida, Tortosa, Begues, Sant Pol de Mar, Cabrera de Mar, El Papiol, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Terrassa,...

Aprofitem aquesta avinentesa per agrair a tota la gent que ha col·laborat desinteressadament en la celebració del 25è aniversari, i un reconeixement especial a totes aquelles generacions que han l'han fet possible tots aquests anys.

Descoberta del mural conmemoratiu dels 25 anys de Cuca i de Correfoc.

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~   ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Cartell conmemoratiu La Cuca corre La Cuca fa llum La Cuca fa molta llum La Cuca reposa Preparant el petards_b Preparant els petards_a


        Trobada de Cuques a Perafort  05 de juny  2005

   La Cuca es convida a casa del veïns_a La Cuca es convida a casa dels veïns_b

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~   ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~   ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

FESTA MAJOR D'ESTIU DE CASTELLBISBAL (del 17 al 21 d'agost)

            CORREFOC Dissabte 20 d'agost a les 22:00

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~   ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Cuques de Castellbisbal.

Plaça d’església, 7.

08755 – Castellbisbal; Vallès Occidental; Barcelona.

Cap de colla: Jordi Parera (93 772 00 17).

pisuque8@hotmail.com

 

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Ajuntament de Castellbisbal   /   Ràdio Studi 92   /   Entitats catalanes   /   Festes.org

SAMARRETA PENYA DEL JOC 2005