Llutxent  ens brinda amb l

 

    Gastronomia local

  Llutxent  ens brinda amb l'oportunitat de poder degustar la cuina valenciana des del  més refinat restaurant fins al de caràcter més informal. Un bon exemple l'establiment" LA MITJA LLUNA",   amb un selecte repertori culinari mediterrani .

      La nostra és una gastronomia d'ingredients típics mediterranis amb poques complicacions i d'arrels fonamentades en l'eterna llei de la necessitat . Així les coques de dacsa, bollos, farinetes i miques tenen el seu origen en les penúries de la postguerra. Com a localitat típicament valenciana abunden els plats arrossaires: com la paella, la cassola al forn o l' arròs  caldós amb fesols i naps.

   És la farina  un altre dels seus components bàsics. Són tradicionals  les coquetes de Sant Maties o les coques de tomaca i pebre de Sant Domènec.

 La utilització  de les espècies es fa palesa en l'elaboració de molts menjars ( safrà als arrossos, canyella als dolços i les pilotes..) però sobretot plantes aromàtiques autòctones com la pebrella, romer, timó etc.

  Notòria és l'abundància dels vegetals, crus o cuits, i la utilització de l' excel.lent  oli d'oliva 

   

La rebosteria llutxentina utilitza l'ametla en molts dolços nadalencs com els pastissets d'ametla, rosegons, cristines....D'altres dolços típics són les coques de llanda , la fabiola, el bescuit, els pastissets d'aiguardent i sagí i com no les mones de Pasqua. En qualsevol dels nostres forns poden donar bon compte de tots ells.