pagina principal
 

diseny María Darós

Organitza UEC del Prat de Llobregat

Ruta en Etapes desde El Prat al Canigó

Fita assolida !!!HEM FET EL CIM¡¡¡

 

Presentació:

Aquell projecte del que en varem començar a parlar el mes d’octubre de 2007, ara ja serà una realitat desde febrer i mes a mes, etapa rere etapa ens anirem apropant al Cim del Canigó. 
A poc a poc, tot travessant les diferents comarques anirem coneixent valls i muntanyes, masies i poblets, monestirs i ermites, que ens oferiran la seva bellesa i la història que tenen amagada si som capaços de copsar-la amb humilitat i senzillesa. 

Volem atènyer varis objectius, tots ells importants:

Unir, d’una forma simbòlica, la nostre població amb el cim del Canigó.

• Trobar-nos un grup d’amics amb un objectiu comú i fruir de la seva companyia i de la muntanya.

• Conèixer una mica millor el nostre país i per tant estimar-lo.

• Demostrar-nos a nosaltres mateixos que som capaços, amb esforç i constància, d’assolir a llarg terme l’objectiu que ens hem proposat.


Realitzarem el recorregut amb unes 14 o 15 etapes segons necessitats, no ens preocupa el nombre, el que procurarem es que tinguin un recorregut màxim de 20 Km i dificultat assumible per totes aquelles persones mínimament acostumades a caminar per la muntanya.

Per tal de conèixer be els recorreguts i evitar marrades, un equip reduït de persones faran les sortides prèvies sobre el terreny dies abans que ho faci el gran grup.

Aquest web és la presentació de l’aventura pas a pas. Aquí podreu trobar la planificació de la ruta general, la descripció de les etapes conforme es vagin desenvolupant, els mapes i àlbums amb fotos així com a enllaços interessants relacionats.

El Canigó no és sols una muntanya. És un dels elements més emblemàtics dels Països Catalans. Captivat per la bellesa d’aquest paratge, el gran poeta Jacint Verdaguer escriví, l'any 1886, el seu poema èpic Canigó, exaltació de l'amor, el patriotisme i la llegenda.

 

 

(...)
Com dos gegants d'una llegió sagrada
sols encara hi ha drets dos campanars:
són los monjos darrers de l'encontrada,
que ans de partir, per última vegada,
contemplen l'enderroc de sos altars.

Són dues formidables sentinelles
que en lo Conflent posà l'eternitat;
semblen garrics los roures al peu d'elles;
les masies del pla semblen ovelles
al peu de llur pastor agegantat.
(...)

Jacint Verdaguer, Canigó

LA  FLAMA   DEL   CANIGÓ

L'origen de la Flama del Canigó

La Flama del Canigó és el foc amb el que s'encenen bona part de les fogueres de la nit de Sant Joan d'arreu del país. La flama és tot l'any a la cuina del Museu de la Casa Pairal o Castellet de Perpinyà. Cada any el 22 de juny el foc surt del Castellet per encendre una foguera que es fa al cim de la muntanya del Canigó i des d'allà repartir-lo per totes les terres catalanes.

La idea va néixer a la Catalunya Nord , l’any 1955, de la mà de Francesc Pujades, un vilatà d'Artés de Tec (el Vallespir) que inspirat pel poema de
Verdaguer "Canigó" va tenir la iniciativa d'encendre el primer foc des del cim del Canigó   (2.784 metres ). El costum encendre les fogueres de Sant Joan amb la flama del foc que s'encenia al Canigó es va popularitzar molt a la Catalunya Nord , gràcies a Tradicions i Costums i el Cercle de Joves de Perpinyà, dues entitats que promocionaren la celebració.

L'any 1966 la iniciativa va travessar, clandestinament, la frontera entre l'estat francès i l'espanyol i va començar a estendre's pel Principat. Des d'aleshores s'ha anat estenent a tots els territoris del país fins al punt que avui son poques les ciutats i barris que no encenen la seva foguera amb la Flama del Canigó.  

 

 

 

ets el visitant: 

                            

ruta etapes mapes imatges enllaços
fjuradogarcia@gmail.com