Casa Ymbert

La casa Ymbert

 

imatge casa Ymbert

 

Es troba a la cantonada entre l'avinguda de Barcelona i el carrer del General Prim. Enric d'Ymbert, un comerciant de fustes barceloní adquirí l'hostal de Salvador Majoral i féu edificar aquest capritx neogòtic el 1914.

El 1936 fou incautat pel POUM, però després de la guerra fou retornat a la família Ymbert, que encara la posseeix actualment.

Es tracta d'un bloc cúbic de tres plantes d'alçada i soterrani. Les façanes estan rematades per pinacles d'aire neogòtic, però també trobem esgrafiats sobre els finestrals, que recorden l'estil plateresc del segle XVI i presenten vidrieres de colors emplomats.

A la cantonada principal s'hi troben uns elements gòtics que sobresurten. Aquí, Eusebi d'Ymbert hi col·locà una imatge de la Verge de la Mercè, patrona de Barcelona, però a la recent restauració de la casa s'ha substituït per una de la Mare de Déu de Montserrat.

Destaquem el picador de la porta principal, que és de ferro forjat i representa una sinuosa línia corba acabada en un cap de drac, un motiu que agradava molt a la forja modernista.

 

imatge finestra casa Ymbert

Finestral de la casa Ymbert que dóna al carrer del General Prim

 

I si un dia teniu l'ocasió que els amables habitants de la casa us ensenyin el seu interior no quedareu decepcionats: us sentireu transportats a una altra època, tan llunyana del bulliciós Rubí actual.

 

Tornar