L'església evangèlica

L'església evangèlica

 

imatge església evangèlica

 

La seva inauguració data del 6 de gener de 1930, quan era pastor de Rubí Joan Capó i Ferrer, malgrat que ja existia un temple evangelista al mateix solar des del 1881 fundat pel pastor Francesc Albricias.

La seva façana neogòtica dóna al carrer de Colom i ens mostra el caràcter religiós de l’edifici: és una representació simbòlica que no es correspon amb l’estructura d’espais interiors. Presenta grans finestrals que donen molta llum al recinte i està rematada per quatre pinacles neogòtics.

 

imatge finestral església evangèlica

Detall d'un dels finestrals neogòtics de la façana

 

El temple ocupa una extensió de 117 m2 i es troba erigit al mateix lloc que ocupava l’antiga capella pastoral. Entrant per la porta principal contigua a l’edifici, s’accedeix a un atri i, des d’aquest, hom es pot dirigir a la capella i a les altres dependències. A l’interior del temple, darrera i dalt de la tribuna hi ha un retaule, i a cada costat, dues portes que donen accés a la sagristia i al jardí.

Les escoles evangèliques, que donen al carrer de Virgili i foren construïdes a principis del segle XX, estan separades del temple per un pati interior.

 

Tornar