torre samaranch

La torre Samaranch

 

imatge Torre Samaranch

 

Un acabalat propietari havia fet construir aquesta casa a finals del segle XIX, la primera que es veu en ascendir el costerut carrer de Sant Josep, en direcció a la plana de can Bertran.

Té l’estructura bàsica d’un casal senyorívol del segle XIX, de planta quadrangular de dos pisos d’alçada, amb façana principal al carrer Nou. Posseeix un jardí i una torre pertanyent a un molí de vent que servia per a treure aigua per a la casa.

Una façana interior presenta un porxo que ocupa tota la seva amplada i és la base d’un balcó corregut a la primera planta. Aquest porxo és de columnes de ferro forjat i el podem datar a finals del s. XIX.

Al carrer de Floridablanca hi ha la reixa d’entrada al jardí esmentat, amb elements modernistes com un remat en forma de cap de drac i ornamentació de fulles de roure.

Per tant, encara que en la nostra opinió és un edifici de finals del segle XIX, s’anuncien elements modernistes com els que es troben a la reixa del jardí, i a més és el precedent de la transformació de la plana de Can Bertran en zona residencial.

 

Tornar