Història de la Banda La Guineu 
Periode 1.994 - 1.999
 
   L'any 1.992 va ser un gran any per Barcelona, i no només pels Jocs Olímpics, el fet més important va ser la fundació de la Banda de Música La Guineu. Tot va començar quan el Camilo, el nostre primer trompeta, que fart de molestar als veïns amb les seves pitades, li va proposar al Maurici de fer una Banda per així poder mostrar tot el seu art. I així,  va anar insistint, fins que el Maurici, en un acte d'autèntica valentia, va reclutar als pocs alumnes de l'escola que per aquella època estudiaven instruments de vent, i va posar en marxa aquest projecte.  
    Després d'alguna aparició pública, assajos i sobretot molta paciència, podriem datar el Maig del 94 com el nostre debut oficial, dins la conmemoració del 25è aniversari de l'Escola de Música La Guineu, al Palau de la Música Catalana, el lloc idoni per a la nostra posada de llarg.  
    Al llarg d'aquest temps, la Banda ha anat creixent, tant en nombre de músics (vam començar 12 i ara som 45), com en qualitat. Així, poc a poc, hem anat ampliant el nostre repertori fins a més de 50 obres de tots els estils. Ja queda lluny aquell primer "The Bare Necessities", que va constituir un autèntic himne per a nosaltres.  
    Actualment els components de la Banda La Guineu són alumnes, exalumnes i músics que han estat lligats a la nostra escola, fins arribar als actuals 45 membres. No podem oblidar, tampoc, la col.laboració de molts dels nostres professors en alguns moments de la nostra història, i en el moment present.  
    Els primers cinc anys de treball van culminar amb l'intercanvi realitzat amb la Banda Finesa  Jyväskylä Youth Band. Durant l'any 1.998 els vam rebre a Barcelona, i a l'any següent nosaltres vam anar a Finlàndia. Va ser tota una experiència!!  
    Els projectes de futur que tenim passen per millorar el nostre nivell, augmentar el nombre de músics, oferir bons concerts però sobretot , el més important,  és continuar divertint-nos amb la música i fer gaudir als altres amb ella.  

   
                                              Mª José Jurado  
   
   
 
 

 

 


 tornar a pàgina principal