Antropologia Cultural-llibres
El Món Antropologia Cultural Cultures del Món
Calendari
Gregorià: - Xinès: Any del Mico (Jia-Shen) - Musulmà: Any 1425
:: Okupes a l'Àfrica
:: Interculturalitat
:: Manual d'antropologia
:: L'antropòleg innocent
Inici > Llibres > Manual
Manual d'antropologia social
« Aquest llibre respon a la necessitat d'omplir el buit que hi ha, en llengua catalana, d'un manual introductori a una disciplina com és l'altropologia, cada dia més arrelada al nostre país.
Els contors d'estudi de l'antropologia social són cada vegada més amplis: s'estudien tan les societats exòtiques com les postmodernes, el present com el passat, el món urbà com el rural, les grans qüestions del món concret. Hi ha un punt de vista antropològic que es pot aplicar a qualsevol realitat. Però l'antropologia no tan sols es limita a descriure aquesta realita: la seva funció també és comparar-la i explicar-la. El present llibre proporciona una visió global, comparada i integrada de l'evolució de les estructures econòmiques, socials, polítiques i ideològiques de la humanitat. »

Josep Ramon Llobera: Manual d'antropologia social 1a Ed. Barcelona: Edicions de l'Universitat Oberta de Catalunya i Pòrtic, núm 9, 1999. 351 p.


El preu aprox. és de 18 euros.


Ramon R. Llobera és un antropòleg britànic d'origen català. Va estudiar a l'Universitat de Londres i ha ensenyat sociologia i antropologia a les universitats de Hull Sheffield i Londres (Goldsmiths College). Ha fet treballs de camp al Carib i Catalunya, i des de fa quinze anys estudia el nacionalisme en l'àmbit europeu.
Ha publicat nombrosos llibres i articles.
Actualment és professor visitant a la University College de Londres i a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
ARTICLES
Sobre la llengua en parelles mixtes a Catalunya (en anglès)
Cultures i territoris: dels sistemes socials com a processos històrics
La incúria política contra l'antropologia en català
Manifest del Congrès d'Antropologia Política en contra del Forum de les Cultures 2004
+ LLIBRES
Pàgina web personal amb funció divulgativa. No em faig responsable de l'opinió expressada en els articles aquí compilats.
Feu-me arribar les vostres opinions, anècdotes de viatges, o suggeriments a la següent adreça: rogerdeflor@wanadoo.es.