La tercera habitació - Premis literaris

Índice
La tercera habitació
Les creus de maig
LINKS
  
LA TERCERA HABITACIÓ
És la realitat el que percebem mitjançant els sentits corporals, o és allò que es cou en el cervell ?
 

TÍTOL: La tercera habitació
AUTOR: Julián Arribas
EDITORIAL: Tabarca

A mig camí entre la sensació de realitat i la més crua de les realitats, el protagonista busca respostes al gran interrogant de l'existència.

EL ROSTRE DE LA INNOCÈNCIA
FINALISTA "PREMI CIUTAT DE BURRIANA"
 

TÍTOL: El rostre de la innocència.
AUTOR: Julián Arribas.
EDITORIAL: TabarcaEn aquesta història intrigant, una immigrant colombiana és jutjada i condemnada per assassinat. Aleshores, dos amics que estan segurs que el judici ha estat una farsa, es proposen descobrir la veritat del cas i es converteixen en una parella de detectius novençans i vulnerables. Les investigacions els endinsaran en el món de les sectes, viuran de prop el rebuig d'un sector de la població cap als immigrants i, mentre l'amor toca a la porta, es jugaran la vida per ajudar la seua amiga, que buscava el sentit de la vida en una secta fonamentada en la mitologia esotèrica i la clonació d'éssers humans per fer de les seues.

Crítica literària. Lletres Valencianes, nº 13


La lectura de El rostre de la innocència (obra finalista del Premio Ciutat de Burriana 2004 de Literatura Juvenil nos permite conocer en primer término las preocupaciones más básicas de su autor. Julián Arribas (Burriana, 1966) es maestro de primaria y autor de diversos libros de narrativa y poesía. Probablemente Arribas no ha podido resistir la tentación de escribir una historia basándose en las peripecias de un mundo que conoce bien y en el que se mueve a diario, me refieroal mundo de la escuela y a las actitudes, ingenuidades y primeros amores de unos adolescentes. Conocedor de la "curiosidad" de los más jóvenes,Arribas decide ponerles en guardia por medio de su novela sobre los peligros que ciertas sectas seudoespirituales pueden ocasionarles. Otro de los temas clave de la novela es la inmigración. Los principale protagonistas Mercé y Josep no dudan en poner en peligro la propia vida en aras de su amistad con Anna, joven colombiana acusada de asesinato. Los jóvenes conseguirán aclarar la situación y detener a los verdaderos culpables. Por último hay que decir que la novela se lee con agrado, sin duda hará las delicias del lector al que se dirige.


Mª Teresa Espasa

EL MANUSCRIT SAMOS
OBRA GUANYADORA PREMI "CIUTAT DE BURRIANA"
 

TÍTOL: El manuscrit Samos.
AUTOR: Julián Arribas.
EDITORIAL: Tabarca
El manuscrit Samos, obra que combina distintes tècniques narratives, és una novel·la amb uns ingredients atraients: una trama fascinant que es desenvolupa en diferents èpoques de la història, manuscrits misteriosos, pactes endimoniats, codis secrets, missatges críptics, personatges històrics i enegmàtics, societats ocultes, la força de l'amistat, l'amor, la lluita contra les més perilloses de les temptacions i la perceverança en el projecte de vida.

TAN BREU COM UN CLAC DE DITS
OBRA GUANYADORA PREMI "VILA DE BETXÍ"
 

TÍTOL: Tan breu com un clac de dits.
AUTOR: Julián Arribas.
EDITORIAL: Ajuntament de Betxí - Revista de BurrianaTan breu com un clac de dits és un relat que, narrat fonamentalment en present, viatja cap al passat mitjançant el comodí que li dóna títol. Serà precisament la narració en passat allò que aconseguirà que el lector comprenga els fets que esdevenen en el  present i que es pose en la pell del protagonista, l’únic personatge amb nom: un xic que té a les mans la vida de son pare i que, acomplexat pel passat, dubtarà de deixar-lo viure.A poc a poc, en una habitació d’un hospital i en a penes unes hores   transcorre tota la història que guiarà el lector cap a un desenllaç inesperat en què el narrador es convertirà en un personatge imprescindible.Tot ocorrerà en un moment tan breu com un clac de dits.

LA MALEDICCIÓ DE L'ARAUCÀRIA

Obra triada per la revista Faristol com a una de les novel·les més interessants de 2006

 

TÍTOL: La maledicció de l'araucària.
AUTOR: Julián Arribas.
EDITORIAL: Edicions del Bullent.

De vegades, en obrir la porta del passat trobem la resposta que sempre hem buscat i que ens allibera d’un record que ens ha perseguit turmentosament durant tota la vida. La maledicció de l’araucària conta una d’eixes recerques mitjançant un relat intrigant que farà reflexionar el lector sobre les passions humanes i l’existència.

CRÍTICA. REVISTA FARISTOL


La novel·la policíaca juvenil sembla que gaudeix de bona salut. I és que després d’uns anys —dècada dels noranta— durant els quals va caure en l’oblit, rebutjada per la gran majoria de col·leccions juvenils del país, a poc a poc es recupera i escriptors com Xavier Vernetta o Eduardo José tornen a la primera línia de foc, amb l’afegitó de l’aparició de nous valors com el present Julián Arribas. I és que recollint la tradició de la novel·la policíaca valenciana marcada per Tor-rent, on l’anàlisi i crítica social es combina amb la resolució d’un típic cas d’assassinat, l’autor ens presenta un inspector que trenta anys després de l’assassinat de la seva germana en misterioses circumstàncies en recupera el cas per resoldre’l. Una novel·la àgil, ben tramada, que deixa entreveure que darrere el culpable hi ha quelcom més que enveges amoroses. Una novel·la de gran utilitat per als joves lectors que pensen que la novel·la policíaca és un gènere de segona divisió i que els pot obrir les portes a llegir Vernetta, Pedrolo, Ferran Torrent, Henning Mankel o Donna Leon, entre d’altres.


 


Joan Portell Rifà

TEMPS DE TEMPS
Disseny de Javi Valls
 

Aquest poemari és un cant al temps. És pregunta, però no és resposta; és sorpresa, reflexió i resignació. El poemari conté quatre temps, quatre abordatges pels quatre costats de la nau del temps. El tresor que ens espera en la bodega ens pot alliberar o ens pot fer presoners. Ens arrisquem?

LES CREUS DE MAIG

Un llibre necessari i, per tant, inevitable.

(José Félix Escudero, prologuista).
 

TÍTOL: Les creus de maig.


AUTOR: Julián Arribas.


EDITORIAL: Grup d'Estudis Històrics Fallers.