Histo Nat, en català  
 
Home, HistoNat

 
 
 
Desnudismo Integral, 1931

Nudisme, pourquoi comment, 1930
 
Desnudismo Integral 1931 
 
 

Presentació
 

  HistoNat pretén ser un petit recull de revistes, llibres i fotografies que formen part de la història del moviment nudista i naturista.  


   La majoria de documents i fotografies estan realitzats en els  anys 20 i 30. Ens parlen dels inicis, de persones idealistes que intentaven superar els prejudicis i els tabús sobre la nuesa o sobre l'educació sexual que hi havia durant aquells anys.


   En els anys precedents a la 2a. Guerra Mundial  també hi havia diferents concepcions de nudisme, des de les  lligades a un cert mercantilisme de productes naturistes i vegetarians, als que preconitzaven un retorn a la natura, a grups de seguidors més o menys esnobs de classes altes, a seguidors de la lliure-cultura, o a d´altres que consideraven el nudisme com  un més dels elements revolucionaris, fossin de tendències anarquistes o bé comunistes. 


   A molts d'ells, en aquest país, els  va tocar de viure la Guerra Civil i durant la Dictadura de Franco la prohibició del nudisme. A Alemanya hagueren de suportar la pujada de Hitler al poder (1933) i la prohibició del seu moviment. 
 

 
 

Un mes entre desnudistas, 1932
Estudios
Biofilia 3

 

Inici    Presentació    Mapa de web  Enllaços
LLibres:  Desnudismo...  Nudisme...     Un mes...
Revistes:  Estudios    Biofilia